©  AP

Horrorchirurg zette initialen op levers van patiënten: man mag nooit meer als arts werken

Een chirurg uit het Verenigd Koninkrijk die in 2013 zijn initialen in de levers van twee patiënten heeft gebrandmerkt, is uit het artsenregister geschrapt en mag nooit meer als arts werken.

De 53-jarige Simon Bramhall gebruikte in 2013 een soort laserstraal om de brandmerken aan te brengen op de donororganen van zijn patiënten in een ziekenhuis in Birmingham. Bramhall liep tegen de lamp doordat een van de patiënten opnieuw onder het mes moest, waardoor een andere chirurg de initialen van ongeveer 4 centimeter groot ontdekte.

Bramhall gaf al in 2017 toe wat hij had gedaan. Toen kreeg hij van de rechtbank een boete van 10.000 Britse pond. “Dit gedrag komt voort uit professionele arrogantie van zulke proporties dat het crimineel gedrag wordt”, zei de openbaar aanklager toen, die sprak van machtsmisbruik en schending van vertrouwen. Na een schorsing van vijf maanden mocht de chirurg toen echter weer aan het werk.

Maandag is de arts voor altijd uit het artsenregister geschrapt door de organisatie die het artsenregister beheert. Bramhall zal daarom nooit meer aan het werk mogen als arts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer