Voorzitter Eric Beunckens van FedCaf, de Federatie van Cafés van België.
Volledig scherm
Voorzitter Eric Beunckens van FedCaf, de Federatie van Cafés van België. © HLN LIVE/KVDP

Caféfederatie hekelt verbod op kansspelen: “Nationale Loterij mag wel rustig voortdoen”

FedCaf, de Federatie van Cafés van België, heeft donderdag nog eens het verbod op kansspelen in cafés gehekeld. Het Overlegcomité van 22 december legde het verbod vast, dat nog tot en met 28 januari van kracht is. Woensdag had de Raad van State al een verzoek om dit verbod op te heffen, verworpen. De federatie heeft vrijdag een protestmoment gepland in Brussel.

13 reacties

  • Harry peeters

    2 jaar geleden
    Waarom Cafè spelen niet en al die lotto e games en loterij biljetten wel..ik kom niet meer in cafe's of dergelijke,,maar speel wel veel thuis op die lotto e games waar ge weinig of helemaal geen kans op hebt om iets te winnen,,en ik kan het weten als ge mijn zichtrekening ziet van de laatste maand..verlies en nog eens verlies..Winst nul comma nul..dat de speelcommissie daar maar eens controle op doet..maar ja lotto zijn staats gokspelen eh daar doen de bevoegde ministers niets tegen..
  • Walter WOUTERS

    2 jaar geleden
    Als de cafés nu al moeten sluiten om 23:00 uur zal het binnenkort eenTsunami aan faillissementen van Cafés zijn in Blankenberge, velen sluiten hun deuren na 1 maart 2022 voor goed, dankzij VIVALDI....
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Die flipperkasten worden onderaan geopend en er wordt aan gemanIpuleerd om de winstkansen te doen dalen.
  • Elfriede Warmoes

    2 jaar geleden
    De lotto is beter beschermd dan zo'n dievenkast op café. Dat is wel gemakkelijk gezegd dat het op café allemaal correct en wettelijk verloopt, niet dus en ik kan het weten, heb jaren geholpen in een bruine kroeg. Die kastjes waren zo manipuleerbaar.
  • Philippe Vanderauwera

    2 jaar geleden
    Vroeger betaalde de cafe spelen de huur. Dan kwam het rookverbod en nu mag je zelfs niet meer binnen laten wie je wil. Nu ja, je moet het maar niet allemaal blijven slikken.