©  BELGA

Zulte Waregem-Oostende uitgesteld, OHL-KV Mechelen en KRC Genk-KV Mechelen op de helling door corona

De competitiewedstrijd tussen Zulte Waregem en KV Oostende wordt uitgesteld door een boel coronagevallen bij de thuisploeg. De kans is reëel dat ook het duel tussen KV Mechelen en OH Leuven wordt afgelast. Bij Malinwa zitten ze met twee besmette doelmannen, wat ook het duel van volgende woensdag in en tegen Genk op de helling zet.

Thomas Standaert en Vincent Van Genechten

De Pro League communiceerde maandag dat speeldag 22 van komend weekend gewoon zal doorgaan zoals gepland. Op de Algemene Vergadering werd wel beslist dat clubs opnieuw om uitstel mogen vragen. “Dit kan vanaf 7 positieve cases in de spelerskern (Squad Size List A en minstens 30% van de totale speeltijd gespeeld) of 2 doelmannen van de Squad Size Limit List A, waarvan de doelman met de meeste speelminuten”, aldus de Pro League.

Voor KV Mechelen geldt het tweede. Bij een nieuwe testronde op donderdag hebben eerste doelman Gaëtan Coucke en derde doelman Maxime Wenssens positief getest op corona. De club heeft daarom vrijdagochtend uitstel gevraagd voor de wedstrijd van zaterdag op het veld van OH Leuven (16.15 uur).

De verwachting is dat de Pro League de aanvraag van KV zal inwilligen en OHL - KV Mechelen zal opgeschoven worden naar een latere datum.

Ook Genk - KV Mechelen van volgende week woensdag is in gevaar. De twee positief geteste doelmannen zitten dan de laatste dag van hun verplichte quarantaine uit. In principe kan KV na de volgende testronde op maandag ook uitstel vragen voor die wedstrijd.

Of er bij de veldspelers nieuwe positieve gevallen zijn wordt pas vrijdag duidelijk. KV had de testresultaten van de doelmannen prioritair aangevraagd. De rest van de resultaten volgt pas vrijdagochtend. Eerder deze week telde KV nog vijf spelers en twee trainers (T1 Vrancken en T2 Vanderbiest) in quarantaine.

De wedstrijd tussen Zulte Waregem en KV Oostende werd intussen al uitgesteld door een boel coronagevallen bij de thuisploeg. Een nieuwe datum is er nog niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer