VIDEO. Zieke ‘Super Vince’ (9) krijgt hoofdrol in eigen film

Op het kerkplein in Meeuwen verzamelden zaterdagnamiddag meer dan vijfhonderd mensen voor de ‘Super Vince Flash Mob’. Zij speelden mee in een film waarin de ongeneeslijk zieke negenjarige Vince Winters de hoofdrol kreeg. Mediclown Spik organiseerde deze mooie actie, en de kinderen van de klas van Vince’ basisschool Klim Op kwamen allemaal verkleed.

fivr

Een massa volk trotseerde de koude op het Kerkplein in Meeuwen. Maar wat ze te zien kregen was dan ook de moeite: de verschillende cafés op en rond het plein waren allemaal versierd, er werden verschillende legervoertuigen en trikes aangereden en het plein werd helemaal aangekleed met oranje ballonnen.

Hoogtepunt van de flashmob was wellicht toen Vince in een bootje, samen met zijn zusje, door de menigte op handen gedragen werd. De twee kinderen genoten zichtbaar met volle teugen van de oververdiende aandacht.

Na wat speelse technische proeven in samenwerking met Technopolis, trok Vince met mediclown Spik naar het stadhuis van Meeuwen. Daar kreeg hij de sjerp van de burgemeester omgehangen en mocht hij dadelijk een paar nieuwe wetten invoeren. Zo vond een ontroerde Vince het broodnodig dat er meer mediclowns komen om zieke kindjes te helpen. Hij speekt duidelijk uit ervaring.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer