Barman Julien kijkt toe hoe een van de leerlingen een cocktail shaket.
Volledig scherm
PREMIUM
Barman Julien kijkt toe hoe een van de leerlingen een cocktail shaket. © Photo News

Marc Coucke start met horecaschool voor asielzoekers in Durbuy: “Een natuurtalent, ik? Ik was automecanicien in Afghanistan”

Wachten tot er in de keuken of achter de toog een witte raaf neerstrijkt, terwijl er in het asielcentrum wat verderop tientallen jonge mensen met hun duimen draaien? Beetje gek toch, zo vinden ondernemer Marc Coucke en zijn team in Durbuy. Met de hulp van Fedasil starten ze een school voor asielzoekers. “Ik ben twintig jaar kapper geweest in Guinee, maar nu wil ik leren hoe jullie een mooie tafel dekken.”

19 reacties

  • Marianne Van den Lemmer

    2 jaar geleden
    Ik wil worden bediend in mijn eigen taal : het Vlaams, of niet. Dan ga ik wel elders.
  • medhi sauvage

    2 jaar geleden
    goed bezig Marc
  • André Van der Poorten

    2 jaar geleden
    Mijn hoed af voor meneer Coucke . Leer die gasten werken , ze zullen het waarderen.
  • Michel Dierickx

    2 jaar geleden
    Als het maar opbrengt. Tweetaligheid is geen probleem; De Vlamingen spreken graag koeter-frans met wijd open mond en dansen de Polonaise met iedereen.
  • Thomas Vervoort

    2 jaar geleden
    Zolang ze niets hebben tegen het werken met de producten kan dit zeker. Kan het enkel toejuigen.