Sofie Cox (19). “Ik mis vooral het sociale aspect van het studentenleven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie Cox (19). “Ik mis vooral het sociale aspect van het studentenleven.” © Wouter Maeckelberghe

Hoe het isolement het mentaal welzijn van jongeren neerhaalde: “Bij nieuwe verstrengingen kreeg ik een enorme klap”

Nooit eerder in deze pandemie hadden we het mentaal zo lastig, blijkt uit de nieuwste Gezondheidsenquête van Sciensano. Vooral jongeren zijn getroffen. “Ik wil me wel aan de regels houden, maar ik houd dit niet meer vol.”

3 reacties

  • Peter Nols

    2 jaar geleden
    Wat een softies. Veel van die jongeren hebben nog nooit koude handen en voeten gevoeld. Hebben nog nooit blaren aan handen of voeten gehad en hebben zelfs nog nooit meer dan 5 minuten in de regen gelopen voordat hun mama hen kwam afdrogen.
  • eli bosch

    2 jaar geleden
    Alsof het alleen jongeren treft; Ben vijftiger en mijn kinderen zijn zo goed als zelfstandig. Het moment dat ik dacht tijdens mijn verlofperiodes eindelijk wat zou kunnen reizen en eens me-time te nemen aangezien er na mijn pensioen op 67 jaar niet veel meer zal overblijven. Zit al bijna twee jaar alleen thuis te werken en zie bijna niemand. Alsof het voor mij minder zwaar valt.
  • Marc Van Driessche

    2 jaar geleden
    Mijn jeugd speelde zich af in de late jaren 60 en tot en met de jaren 70, niets moest alles mocht, sex, drugs en rock en roll, alle dagen op café, uitgaan tot het licht werd, criminaliteit bestond niet,het alles kapotmakende internet bestond niet, nu leven we in een hel met strenge wetten en regels om de samenleving leefbaar te houden, spijtig voor wie nu jong is, ben blij dat ik bijna 70 ben.