© BELGA

Standard is eindelijk verlost van overbodige doelman Thuram

De Franse doelman Yohann Thuram verlaat Standard om in de Franse Ligue 2 bij Le Havre aan de slag te gaan. De 27-jarige Thuram mocht gratis vertrekken bij de Rouches en ondertekende bij Le Havre een contract voor drie seizoenen, zo maakte de club maandag bekend.

Thuram kwam in de zomer van 2013 in de Vurige Stede terecht, een half jaar later werd hij al uitgeleend aan de toenmalige Engelse tweedeklasser Charlton Athletic. Na zijn terugkomst in Luik medio 2014 speelde hij in de loop van het daaropvolgende seizoen de Japanner Eiji Kawashima er toch uit doel. Vorig seizoen verloor Thuram er op zijn beurt zijn plaats aan Guillaume Hubert, die vervolgens ook plaats moest ruimen voor nieuwkomer Victor Valdes. In de aanloop naar dit seizoen trokken de Rouches Jean-François Gillet aan als eerste doelman en kreeg Thuram te horen dat hij mocht vertrekken in Luik.

Met Yohann Thuram hoopt Le Havre dit seizoen de terugkeer naar de Ligue 1 af te dwingen. De club uit Normandië speelt al sinds de degradatie in 2009 in de Franse tweede klasse.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik