Gijzeling in synagoge Texas afgelopen: alle gijzelaars vrij, verdachte dood

De Amerikaanse autoriteiten hebben zaterdag urenlang onderhandeld met een man die vier mensen gegijzeld hield in een synagoge in de buurt van Fort Worth, Texas. De rabbijn was één van de gijzelaars. Uiteindelijk konden alle gijzelaars het gebouw verlaten, nadat een reddingsteam wist binnen te dringen in de synagoge. De gijzelnemer kwam daarbij om het leven. De gijzeling heeft in totaal zo’n elf uur geduurd.

5 reacties

  • Erik Bervoets

    2 jaar geleden
    Toch weer een mooie opruiming.
  • vandekempen bart

    2 jaar geleden
    er wordt toch weer in een wijde boog om de realiteit gegaan. islamistisch terrorisme.
  • Gunter Deleyn

    2 jaar geleden
    Volgens de Amerikaanse media heet die man Muhammad Siddiqui en beweert hij de broer van Aafia Siddiqui te zijn. Aafa Siddiqui, dat 'gerespecteerd lid van de gemeenschap' is in 2008 gearresteerd in Afghanistan met natrium cyanide in het bezit, benevens documentatie om chemische bommen te maken en hoe Ebola als bio wapen in te zetten. Bij haar arrestatie was ze gewapend en vuurde op haar arresteerders. Verder zeer gerespecteerd.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    Een synagoge in de buurt van Fort Worth, Texas? Ik geloof niet dat er vele mensen zijn, die weten hoe groot Texas eigenkijk is. Het duurt 2 dagen autorijden (1600 km), om door Texas te gaan. Aafia Siddiqui (Lady Qaeda) is een Pakistaanse neurowetenschapper die werd veroordeeld voor zware misdrijven o.a. moordpoging US soldaten/FBI agenten. Ze zit een straf van 86 jaar uit in het Federal gevangenis, Carswell in Fort Worth, Texas. Dat die ooit los buiten mag lopen, dat moet je snel vergeten.
  • Annelies Guldentops

    2 jaar geleden
    Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen in naam van religie? “Godsdienst is opium voor het volk!” Liever allemaal humanist en atheïst, dit zou de wereld zoveel mooier maken.