©  © VRT- Eyeworks, Thomas Nolf

Ella-June Henrard keert terug in Fair Trade, maar Kevin Janssens niet. © Streamz

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail: Ella-June Henrard keert terug in Fair Trade, maar Kevin Janssens niet. 

Extra geld voor nieuwe Vlaamse series, films en documentaires: nieuw seizoen ‘De Twaalf’ en filmrol voor Ward Kerremans

Zondag raakte bekend dat Screen Flanders liefst 2,5 miljoen euro investeert in vijftien nieuwe audiovisuele producties, met een extra bedrag van 960.000 euro van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Ze wil daarmee de noodlijdende cultuursector tegemoetkomen.

Tom Vets

Het geld gaat onder meer naar het tweede seizoen van Fair trade (vanaf maart in opname, met Antwerpen en de Kempen als decor) en een nieuw seizoen van De Twaalf. Deze keer zullen de juryleden moeten oordelen over de ‘Assepoestermoord’, waarbij man en zijn dochter aangeklaagd worden voor moord.

Exen is een serie waarin Bart Hollanders de hoofdrol wegkaapt. Hij speelt de onhandige Gilles die vier exen uitnodigt op zijn trouwfeest. En dat valt niet in goede aarde bij zijn verloofde Yasmine. De reeks zal geregisseerd worden door Pieter Van Hees en is bedoeld voor Streamz.

Filmrol voor Ward Kerremans

Ward Kerremans kruipt in de film Noise in de huid van een op ‘likes’ beluste influencer en jonge vader die een duister geheim ontdekt in het verleden van zijn dementerende vader. Hij begint een onderzoek naar de waarheid, maar raakt door slaapgebrek steeds verder verstrikt in heden, verleden en zijn eigen psyche. Noise is een productie van het Vlaamse Lompvis en Caviar Antwerp.

Voormalig Callboys Stef Aerts en Matteo Simoni zullen schitteren in WIL, de verfilming van de bestseller van Jeroen Olyslaegers. De film gaat over hulpagent Wilfried Wils, die aan het begin van WO II heen en weer wordt geslingerd tussen de Duitse bezetter en het verzet. Tim Mielants is regisseur van dienst.

Andere projecten die geld toegestopt krijgen zijn o.a. een docureeks over Joseph-Désiré Mobutu, bedoeld voor Canvas, en de fictiereeks Zonder afspraak van Willem Wallyn. Er gaat ook geld naar het tweede seizoen van de animatieserie De Smurfen. “Onze Vlaamse producties worden wereldwijd bemind”, zegt Hilde Crevits. “Met deze steunmaatregel willen we Vlaanderen blijvend op de kaart zetten als creatieve en kwaliteitsvolle audiovisuele regio. Elke euro subsidie brengt ruim 8 euro investering op. Het zorgt voor extra werkgelegenheid en verdere professionalisering.” De steunbedragen variëren tussen 40.000 euro en 350.000 euro per project.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER