Bedoeling is te kijken of er "gezien de druk op de consumenten door de historische hoge energieprijzen uitzonderlijke winsten worden gemaakt".
Volledig scherm
Bedoeling is te kijken of er "gezien de druk op de consumenten door de historische hoge energieprijzen uitzonderlijke winsten worden gemaakt". © ThinkStock

Creg onderzoekt uitzonderlijke winsten in energiesector

In het licht van de extreem hoge stroom- en gasprijzen op de markt onderzoekt de federale energieregulator Creg of er in de sector uitzonderlijke winsten zijn gemaakt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Creg.

44 reacties

  • peeters jos

    2 jaar geleden
    Prijs wordt door internationale markt bepaald, maar ik mag niet op internationale markt (Frankrijk, Nederland) klant worden. Waw. Prijs x 3 gegaan is ook de btw x 3, spreek mij niet van woekerwinsten de staat wordt hier slapend rijk.
  • ellen Meeusen

    2 jaar geleden
    Wordt de staat ook gecontroleerd op extreme winsten? Volgens mij gaan al onze centen daar naartoe
  • jo vandenberghe

    2 jaar geleden
    Niemand mag zich verrijken aan de crisis?Hoe komt het dat industrie en kmo maar liefst 20 keer minder betalen voor energie dan de gewone werkers?Hetzelfde met de belastingen,de gewone man die dagelijks zijn baas rijker maakt betaalt zeker 20 keer meer belastingen.Hoogtijd België volledig te hertekenen en de compleet scheefgetrokken situatie eens recht te trekken!Hoe komt het dat Gaselwest de duurste intercommunale van gans België is?Hoelang moeten wij dat nog allemaal verdragen?
  • Karel Van Beeck

    2 jaar geleden
    Onderzoeken wel maar iets aan doen dat is iets anders.
  • Kris Tyteca

    2 jaar geleden
    Rijken worden rijker, olie-sjeiks miljardenwinsten, Gas, woekerprijzen door speculatie... Er moet niks onderzocht worden, toch? Miljoenen Europeanen bewust in miserie brengen! Dit is voor mijn part misdaad met voorbedachte rade! "Nu psychisch verstikkend!"