brandweer Brussel

Station Brussel-Noord opnieuw vrijgegeven na ontruiming door gaslek op werf

Het station Brussel-Noord is een tijdlang ontruimd geweest, nadat er op een werf in de buurt een gaslek was ontstaan. Het gaslek is nog niet gedicht, maar treinreizigers kunnen wel opnieuw de trein nemen. Bussen en trams in Brussel ondervinden nog hinder.

De brandweer van Brussel werd kort na elf uur vanmorgen opgeroepen voor een gaslek aan de Simon Bolivarlaan, vlak bij de hoofdingang van het Noordstation. Daar heeft volgens de eerste berichten een graafmachine een gasleiding geraakt. Technici van gasmaatschappij Sibelga zijn nog bezig met het dichten van het lek.

Bekijk hieronder de eerste beelden ter plekke:

Videospeler inladen...

Station ontruimd

Het Noordstation werd uit voorzorg even ontruimd, maar is ondertussen opnieuw vrijgegeven. Vier ingangen tot het station zijn heropend, voor mensen die de trein moeten nemen. Een aantal treinen liep vertraging op, maar de woordvoerder van spoorwegmaatschappij NMBS verzekert dat dit tegen de avondspits weggewerkt is. Als je niet op het station moet zijn, wordt gevraagd de plek te mijden. 

Bussen en trams ondervinden wel nog hinder en stoppen voorlopig niet aan het Noordstation. De bussen worden omgeleid via de Albert II-laan. Bij de MIVB zijn de tramlijnen 3, 4, 25 en 55 onderbroken - voor lijn 3 is dat tussen Jules de Trooz en Lemonnier, voor lijn 4 tussen Noordstation en Lemonnier en voor lijnen 25 en 55 tussen Rogier en Liedts. 

De geëvacueerde mensen worden op een verzamelpunt samengebracht
brandweer Brussel

Meest gelezen