Maaike Cafmeyer als beklaagde in het eerste seizoen van ‘De twaalf’. De bekroonde serie krijgt officieel een vervolg. ©  VRT

‘De twaalf’ krijgt vervolg, met nieuwe jury en nieuw proces

Een nieuwe cast, een nieuwe assisenzaak. De Vlaamse fictiereeks ‘De twaalf’ krijgt een tweede seizoen. Daarin buigen de juryleden zich deze keer over de ‘Assepoestermoord’.

Vader Anton en dochter Julie worden aangeklaagd voor de moord op hun partner en stiefmoeder Marianne. Julie neemt de schuld op zich, en beweert dat ze op eigen houtje handelde. Maar het parket vermoedt dat ze haar vader beschermt. Pleegden ze de moord samen? Aan een twaalfkoppige jury om te oordelen.

Zo begint straks het vervolg op De twaalf, de bekroonde serie van Eén en Netflix. De reeks won vorig jaar zeven Ensors voor onder meer beste reeks, scenario, regie, actrice (Maaike Cafmeyer) en acteur (Josse De Pauw). Op het televisiefestival van Cannes won De twaalf de prijs voor beste script. Er volgde ook internationale lof, onder meer van komiek en The office-bedenker Ricky Gervais. En in Australië werken ze aan een remake met Jurassic Park-acteur Sam Neill.

Josse De Pauw en Maaike Cafmeyer werden vorig jaar uitgeroepen tot beste acteur en actrice op de Ensors, voor hun rollen in ‘De twaalf’. ©  VRT

Topcast

Geen verrassing, dus, dat er een tweede seizoen komt. Het verhaal staat los van de eerste reeks, waarin schooldirectrice Frie Palmers (Cafmeyer) in de beklaagdenbank zat. Zij werd verdacht van de dubbele moord op haar dochtertje en beste vriendin.

Met ook Maaike Neuville, Tom Vermeir, Zouzou Ben Chikha, Lynn Van Royen en Johan Heldenbergh kon De twaalf op een topcast rekenen. Welke grote namen nu mee acteren, is nog niet bekend. Al zou Maaike Cafmeyer naar verluidt haar rol opnieuw opnemen. De regie is in handen van Kaat Beels, die al successeries als Beau séjour, Clan en Tabula rasa voor haar rekening nam. Roel Mondelaers (Beau séjour, Glad ijs) en Nele Meirhaeghe (13 geboden) leveren het script.

De twaalf zal opnieuw worden uitgezonden op Eén. De opnames vinden plaats in onder meer Antwerpen en Gent.

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer