Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker © BELGA

De Bleeker: "Niet de bedoeling dat klanten bank worden van energieleveranciers"

De energieleveranciers moeten erop toezien dat de voorschotten op de facturen zo goed mogelijk overeenkomen met de eindafrekening. Dat zei staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker maandagavond op Radio 1 na een overleg met de sector. "Het is absoluut niet de bedoeling dat klanten de bank worden voor de leverancier", klonk het.

26 reacties

  • miet claeys

    2 jaar geleden
    waarom komen die leveranciers niet op tv? zij maken enorme winsten, wanneer gaan de ministers deze contracten eens bekijken, ons land gaat naar de armoe, de economie zal niet meer draaien met zo een prijzen
  • Jo Denijs

    2 jaar geleden
    Als je hoort vertellen dat er voorschotten van 500 euro per maand dient betaald te worden en als de minister dit niet snapt, dan kan je beter een andere job zoeken, het volk heeft terug een Stevaert nodig, iemand die de taal van de gewone man spreekt, ze spelen met de democratie, burgers gaan massaal anders gaan stemmen in 2024 wegens onbekwaamheid (verhaal tommelein en Peeters met zonnepanelen en terugdraaiende tellers, verhaal el kaouakibi….) triestig schouwspel.
  • frans kwanten

    2 jaar geleden
    Bla bla bla altijd maar uitleggen,doe er iets aan bende amateurs.
  • Maurice Van der Leene

    2 jaar geleden
    Dit heeft niets meer met Corona te maken ze zijn bezig met nog veel meer mensen zwarte sneeuw te laten zien en al deze mensen in armoede te storten terwijl die klungels hun veel te groot loon uiteindelijk betaald worden door de belastingbetalers en dan achteraf deze burgers die uiteindelijk hun loon betalen hen dan nog extra gaan bestelen hoelang gaan wij dat nog blijven slikken? Of gaan we blijven met oogkleppen rondlopen met alle gevolgen vandien.
  • Patrik De Weirdt

    2 jaar geleden
    Dat ze dan maar eerst en vooral zorgen dat de energie voor de burgers betaalbaar wordt. Huishuur, torenhoge energieprijzen, leningen (eventueel),... dan blijft er niet veel meer over om van te leven.