Elise Mertens mag juichen op de Australian Open. ©  AP

AUSTRALIAN OPEN. Elise Mertens staat twee uur op de baan, maar plaatst zich voor tweede ronde

Elise Mertens (WTA 26) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De Hamontse, het negentiende reekshoofd, won van de Russin Vera Zvonareva (WTA 91) in twee sets: 6-4, 7-5. De wedstrijd duurde 1 uur en 52 minuten.

Guillaume Maebe, Tom Mas
Bron: BELGA

De 37-jarige Zvonareva (WTA 91) was in een ver verleden nog nummer 2 van de wereld en haalde onder meer de finale op Wimbledon en de US Open.

De 26-jarige Mertens sneuvelde de twee voorbije edities in Melbourne in de vierde ronde. In 2018 behaalde de Hamontse, met een plaats in de halve finales, haar beste resultaat Down Under. In het dubbelspel stak Mertens (WTA 4 dubbel) vorig jaar de eindzege op zak aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka. Deze jaargang vormt ze een tandem met de Russin Veronika Kudermetova.

“Geen last meer van blessure”

Mertens was opgelucht na de zege. “Wegens mijn dijbeenblessure heb ik weinig wedstrijden in de benen, maar ik ben tevreden over mijn prestatie”, vertelde ze na het duel. “Er is altijd ruimte voor verbetering, maar het belangrijkste is toch gewoon de zege.”

Onze landgenote moest evenwel toegeven dat het geen makkelijk duel was tegen Zvonareva. De Russin was jarenlang wereldtop en kent dan ook het klappen van de zweep. “In de eerste set werd het verschil gemaakt op de service. In set twee kwam zij steeds beter in de wedstrijd en drong ze mij in de verdediging, maar het deed me deugd dat ik dat probleemloos kon volhouden, zonder hinder. Al vijf dagen heb ik geen last meer van die dijbeenkwetsuur.”

In de tweede ronde wacht voor Mertens een confrontatie met de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 64). Zij schakelde de Française Oceane Dodin (WTA 85) in drie sets (2-6, 7-5 en 6-3) uit. Hun twee vorige onderlinge duels werden telkens door Mertens gewonnen. “Maar die zeges zijn al wel van een tijdje geleden”, weet Mertens. “Haar kracht is haar troef. Dat is de enige manier van spelen die ze kent, maar daar kan ze wel heel wat schade mee aanrichten, eens ze op dreef komt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer