De wettelijke pensioenleeftijd stijgt, maar toch gaan steeds meer Belgen al voor hun 65ste met pensioen: in welke beroepen of sectoren geniet je van het voordeligste pensioenregime?
Volledig scherm
De wettelijke pensioenleeftijd stijgt, maar toch gaan steeds meer Belgen al voor hun 65ste met pensioen: in welke beroepen of sectoren geniet je van het voordeligste pensioenregime? © Getty Images

Bijna vier op de tien Belgen vóór 65 jaar met pensioen: in deze jobs kan je het vroegste stoppen

JobatOndanks dat de regering besloot de wettelijke pensioenleeftijd van 65 jaar op te trekken naar 66 jaar in 2025 en 67 jaar in 2030, houden steeds meer Belgen het al een stuk vroeger voor bekeken. Onderzoek van hr-dienstverlener Acerta bracht aan het licht dat maar liefst 37,5% van de werknemers die in 2021 met pensioen gingen jonger was dan 65 jaar. Dat is een stijging met 14% ten opzichte van 2019. Kan jij ook vroeger stoppen met werken? Jobat.be lijst enkele beroepen op waar die kans reëel is.

  1. De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggingsadvies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”
    PREMIUM

    De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggings­ad­vies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”

    Jordan Belfort – de Wolf van Wall Street – verdiende tientallen miljoenen met illegale beleggerspraktijken. Wie de gelijknamige topfilm met Leonardo DiCaprio zag, weet hoe het verhaal uiteindelijk eindigde: in de cel. Na zijn straf ging de Amerikaan aan de slag als consultant en spreker. Daarnaast schreef hij al meerdere beleggersboeken. Zijn nieuwste werk is naar eigen zeggen ‘een gids om een fortuin te verdienen op de aandelenbeurs’. Maar hoeveel kan je daarvan geloven? Wij legden tien van Belforts tips en inzichten voor aan HLN-geldexpert Pascal Paepen.
  2. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”