Pixabay

Honden mogen als laatste duik nemen in oude zwembad van Aartselaar voor het de deuren sluit

Aanstaande zondag zijn honden baas in het oude zwembad van Aartselaar. Zij mogen er komen zwemmen net voor de definitieve sluiting van het zwembad. De inwoners van Aartselaar krijgen een gloednieuw zwembad dat over een paar weken zal openen. 

Binnenkort opent er in Aartselaar een gloednieuw zwembad. Het oude zwembad sluit dit weekend en zal op termijn worden afgebroken. “We wilden iets doen om dat oude zwembad nog een laatste keer te gedenken”, vertelt schepen van Dierenwelzijn Bart Lambrecht (N-VA). “Via de socialemediakanalen werd er geopperd om het zwembad eens een keertje open te stellen voor honden. Dat vonden we een leuk idee.”

En zo geschiedde. Sinds het hondenzwemfestijn werd aangekondigd, stroomt de mailbox van de gemeente over. “We wisten niet dat er zo veel interesse was”, aldus Lambrecht. Nu zondag 23 januari zullen er zo’n 72 honden komen zwemmen. Ze mogen telkens per 6 in het zwembad en dat gedurende 20 minuten. 

Loopse honden

Lopen langs het zwembad, mogen de honden dus voor één keer wel. Al zijn er wel enkele regels waar ze zich aan moeten houden. “We vragen de baasjes om op voorhand een kleine wandeling te maken, zodat ze hun behoefte niet in ons zwembad doen. Ook loopse hondjes zijn niet welkom. We willen voorkomen dat de andere honden meer bezig zijn met die ene loopse hond, dan met de zwembeurt”, lacht Lambrecht. 

Meest gelezen