De Kempen boven, ook op tv: zo ziet het Kempense tv-voorjaar eruit

De ene keer dient onze regio als decor, de andere keer zijn het Kempense talenten die op het kleine scherm schitteren. Een overzicht van al het fraais uit eigen streek dat er de komende maanden zit aan te komen.

Tweemaal Tijs

 ©  © VRT

De Kemping is klaar voor een tweede editie. Een nieuwe groep van negen langdurig werkzoekenden bouwde afgelopen zomer een tijdelijke camping in de Kempen op, onder begeleiding van Tijs Vanneste en rechterhand Lex. Elk van hen heeft zijn eigen bagage mee, zoals een moeilijke thuissituatie, autisme, een spierziekte of een drugsverleden.

Het team, met dit jaar ook twee vijftigplussers, stelde in de zomer van 2021, de natste sinds mensenheugenis, zijn tenten op in Dessel, en ontving er zeshonderd gasten.

Tijs maakte het zich erg makkelijk, want hij kon zelfs te voet naar huis. “In vogelvlucht is het 200 meter”, lacht hij. “Als ik thuis meer ruimte had, kon De Kemping in mijn tuin plaatsvinden. De eigenaar van de weide achteraan op het terrein is de papa van wielrenner Stig Broeckx. En hij is mijn melkboer. Aanvankelijk waren er plannen om richting Beerse te trekken, maar ik wilde De Kemping liever in mijn thuisbasis hebben.”

Er is nog meer Tijs Vanneste op komst. In Meester Tijs (werktitel) gaat hij drie maanden voor de klas staan. Het idee kwam door de stroom aan sombere berichten over de huidige status én toekomst van het onderwijs. Tijs stond zelf tien jaar in het onderwijs en ziet met lede ogen aan dat er problemen zijn. Hij is bovendien vader van twee kinderen, en bezorgd over hun toekomstig schoolleven. En dus wil hij op zijn manier iets aan die situatie doen door zich opnieuw in het onderwijs te begeven.

De Kemping, normaal gezien vanaf 1 maart op Eén, Meester Tijs later dit jaar op dezelfde zender

Twee zomers

 ©  © VRT - Brecht Vanhoenacker

Twee kleppers van Kempens acteertalent zien we weldra terug in Twee zomers, de gloednieuwe fictiereeks van Tom Lenaerts en Paul Baeten, het duo dat ons ook Over water schonk. De serie vertelt het verhaal van een groep boezemvrienden die in conflict komen wanneer een aantal van hen wordt afgeperst met iets dat dertig jaar geleden is gebeurd. Koen De Bouw uit Turnhout verbleef vorige zomer op een eiland aan de Franse Azurenkust om zijn scènes in te blikken. Hij kreeg het gezelschap van Herwig Ilegems die uit Arendonk afkomstig is.

Twee zomers, vanaf zondag 6 februari zes weken lang op Eén

Een echte job met Metejoor

 ©  VTM

Verpleging is een job met een roeping, maar is het ook iets voor vijf BV’s? O.a. Joris van Rossem, alias Metejoor (links op de foto) zoekt het vanaf half januari uit in Een echte job. Joris komt terecht in het revalidatiecentrum van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Revalidatie is een belangrijk middel om het leven van vele patiënten terug op de rails te krijgen, iets wat Joris maar al te goed beseft: “Elf jaar geleden heeft een goede vriend van mij een auto-ongeluk gehad. Hij is met zijn hoofd op de motorkap terechtgekomen en is al jaren aan het revalideren. Zo’n revalidatie is hartverscheurend om te zien, maar tegelijkertijd ook mooi.”

Een echte job, vanaf half januari op VTM en VTM Go

Ketnet Musical

 ©  RR

Sebe Buermans (15) uit Herenthout heeft een van de twee hoofdrollen in de allerlaatste Ketnet Musical te pakken. Samen met onder meer Sean Dhondt en Gloria Monserez werkt hij toe naar de première in maart. Sebe krijgt de rol van koning Louis in een voorstelling die zich afspeelt in het fictieve Land der musicals. Buermans volgt al een poos musical- en danslessen. Hij werkt ook mee aan reclamespots en is te zien als acteur in de Ketnet-serie Meisjes. De voorbereidingen gebeuren tijdens de schoolperiode. “Dat is een uitdaging. Gelukkig houden Ketnet en Studio 100 er rekening mee. Repetities zijn vooral tijdens het weekend en tijdens de examens repeteren we niet.”

Première op 12 maart in het Proximus theater in De Panne. In het weekend van 1 mei zijn er al zeker 6 voorstellingen in de Antwerpse Stadsschouwburg.

En verder

Dwars door de Lage Landen. ©  © VRT

  • Na Dwars door de Middellandse Zee trekt Arnout Hauben door België en Nederland: Dwars door de Lage Landen. Hij stapt van Oostende naar Pieterburen. De avontuurlijke voettocht is 900 kilometer lang en gaat deels door de Kempen.
  • Boer zoekt vrouw verwelkomt in het nieuwe seizoen een jonge kerel uit Westerlo van wie we de identiteit voorlopig nog niet mogen prijsgeven. De oproepaflevering gaf al prijs dat deze cowboy vaak op de Gypsy Horses Ranch te vinden is.
  • Er komt ook een nieuw seizoen van The sky is the limit met wederom Superbeton-baas Frederik Laeremans (32) uit Herselt aan boord.
  • En de bekende Herentalse pater Christiaan, deze week te zien geweest in Taxi Joris op Canvas, stapt op 10 februari nogmaals in de auto voor een babbel.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER