Radio 2

Loslopend paard veroorzaakt zwaar ongeval en sterft in Sijsele

In Sijsele heeft een loslopend paard een zwaar ongeval veroorzaakt. Het dier was waarschijnlijk losgebroken uit een weide en liep op de baan. De bestuurder van een bestelwagen probeerde het paard nog te ontwijken, maar was te laat. Het dier raakte zwaargewond en overleed aan zijn verwondingen. 

Gisterenavond rond 19 uur zag een zelfstandige aannemer plots een paard wandelen op de Gentse Steenweg in Sijsele. Waarschijnlijk was het paard kort daarvoor losgebroken uit een weide. De chauffeur van de bestelwagen probeerde nog te remmen en het dier te ontwijken, maar kon helaas een aanrijding niet meer voorkomen. Het paard kwam tegen de voorkant van het voertuig terecht en raakte daarbij zwaargewond. De chauffeur kwam er heelhuids vanaf. 

Na het ongeval belde de man de hulpdiensten, die een zoektocht naar het losgebroken paard startten. Het dier werd nog teruggevonden, maar overleed aan zijn verwondingen. "Ik hoop vooral dat het paard niet te veel heeft afgezien", zegt de bestuurder van de bestelwagen, die onder de indruk was van het ongeval. 

Meest gelezen