© koen luts

© koen Luts

thumbnail: null
thumbnail: null

Lummense op intensieve zorgen na ongeval tijdens storm: “Mijn vrouw heeft ontzettend veel geluk gehad”

De Lummense Lea Vanhaeren, die donderdag aan de dood ontsnapte op de Meldertsebaan, ligt op intensieve zorgen met een gebroken rug en een hersenschudding. “Mijn vrouw heeft ontzettend veel geluk gehad”, zegt echtgenoot Guido Kuppens.

Koen LUTS

Toen Lea Vanhaeren donderdag op de Meldertsebaan in Lummen reed, viel een dikke eik recht op haar wagen. De Lummense ontsnapte er aan de dood, maar haar verwondingen zijn een dag later toch een pak erger dan eerst gedacht. “Ik sprak mijn vrouw vlak na het ongeval”, zegt echtgenoot Guido Kuppens. “Ze klaagde over pijn in de borststreek, maar ik dacht echt dat haar verwondingen wel zouden meevallen. Maar nu ligt ze met zware verwondingen op de afdeling intensieve zorgen. Eind maart hadden we met vrienden onze 65ste verjaardag willen vieren, maar dat stellen we alvast uit. Haar revalidatie gaat erg lang duren.”

“Ze heeft een zware klap geïncasseerd. Onderzoek wees uit dat haar rug gebroken is, net als haar borstbeen en ribben. Ze heeft ook een hersenschudding en vrijdagnamiddag werd een bloedstolling onder een ooglid vastgesteld. Daarom moet ze opnieuw onder de scanner. Het is dus afwachten. Ze krijgt veel pijnstillers, maar toch houdt ze zich kranig.”

Vijf centimeter

Door een felle rukwind viel een grote eik donderdag recht op de cabrio van Lea Vanhaeren. “Mijn vrouw zag de boom vallen, maar de eik ontwijken lukte niet meer. Volgens metingen van de politie werd die dikke eik door de wind nog 35 meter meegesleurd. Thuisverpleegkundige An Vandeput uit Heusden-Zolder heeft alles zien gebeuren en heeft dadelijk geholpen. Zij stuurde zelfs een andere verpleegkundige naar mijn huis om mij op te pikken.”

“De eik lag op amper 5 cm van haar hoofd”, vertelt Kuppens nog. “De brandweermannen moesten eerst kleine stukken van de boom afzagen voordat ze mijn vrouw uit haar auto konden bevrijden. Ze heeft enorm veel geluk gehad.”

“Ik ben er zeker van dat Lea het niet had overleefd als ze met een andere auto had gereden. Heel het gewicht van die vallende dikke boom op een rijdend voertuig, de impact moet enorm geweest zijn”, besluit Kuppens.

De 36-jarige bromfietser Azzedine M. raakte lichtgewond toen hij op de boom botste die net voor hem viel. Hij had geluk dat hij motorbescherming droeg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer