Voormalig Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
Voormalig Amerikaans president Donald Trump. © AP

Openbare aanklager New York: “Patroon van fraude bij Trump Organization”

De openbaar aanklager in New York beschuldigt het vastgoedbedrijf van oud-president Donald Trump en diens familie van "frauduleuze en misleidende" praktijken. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft The Trump Organization zich herhaaldelijk schuldig gemaakt aan manipulatie van de waardering van eigendom voor belasting- en verzekeringsdoeleinden, meldt ‘The New York Times’ op basis van rechtbankdocumenten.

14 reacties

  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Dat zegt alweer veel over het het totale gebrek aan integriteit van Trump en zijn companen. Als hij het daar doet, doet hij het overal.
  • Leopold Vanhoof

    2 jaar geleden
    Kan hij en zijn kinderen, alsook The Trump Organization zo maar eisen dat het onderzoek wordt stopgezet.
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Eigendommen kan men nu éénmaal op verschillende manieren waarderen maar geen enkele methode is absoluut. De openbare aanklager is vanuit zijn functie een politieke afrekening aan het maken.
  • NAFO

    2 jaar geleden
    Trump is zeker niet selfmade, met de centen van vader Trump, hij zou zich omdraaien in zijn graf
  • Steve Wildemeersch

    2 jaar geleden
    Mevrouw Blancmont, Een selfmade man die slaagt in het leven, daar heb ik alle respect voor… doch een omhoog gevallen narcist die zijn kapitaal heeft gekregen door zijn vader, is geen selfmade man en gezien hij meer falingen heeft dan geslaagde zaken, kunnen we dus ook stellen dat hij niet echt is ‘geslaagd in het leven’
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Israël geeft gijzelaarsdeal laatste kans: “Anders invasie Rafah”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Israël geeft gijzelaars­deal laatste kans: “Anders invasie Rafah”

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de crisis in het Midden-Oosten. De VS en 17 andere landen roepen op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn donderdag een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en diens zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhui­zen uit vrees voor Russische aanvallen

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS.