© RR

Café twee maanden gesloten wegens drugs: “400 gram drugs in verborgen ruimte achter de toog”

Antwerpen -

Café Den Bunker in de Provinciestraat is voor twee maanden gesloten door de burgemeester. Achter de toog werd in een verborgen ruimte bijna vierhonderd gram hasj en cannabis gevonden. De uitbater was niet aan zijn proefstuk toe.

De controle in café Den Bunker in de Provinciestraat kwam er na het vermoeden van een deal in de zaak. Een persoon die het pand net had verlaten werd tegengehouden door de politie en gaf spontaan toe dat hij voor 10 euro hasj had gekocht in de gang van het pand.

Dezelfde dag nog viel de politie binnen in Den Bunker. “Bij het binnengaan troffen ze de verkoper aan, die meldde dat hij tevens de uitbater was”, zegt het kabinet van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “De drankgelegenheid oogde zeer onhygiënisch, rook naar schimmel en de toiletten waren erg vuil. De gelagzaal was sober ingericht met her en der water op de vloer en er waren geen ramen.”

Het café gaf niet de indruk een bloeiende onderneming te zijn, de koeltogen met drank werkten niet. De toog had duidelijk een andere functie. In de kast lag een rol vershoudfolie die overeenstemde met de verpakking waarin de hasjiesj van de koper werd aangetroffen. Verder ontdekte een drughond in de berging achter de toog een verborgen ruimte. “Hierin lagen een verpakking met 183,77 gram cannabis en een met 214,95 gram hasj, twee precisieweegschalen, een blauwe zak identiek aan degene met de grotere hoeveelheid cannabis, een mes en twee zakken met restanten van verdovende middelen“, luidt het bij de burgemeester.

De uitbater, die al eerder gearresteerd was voor gelijkaardige feiten op dezelfde locatie, werd gearresteerd en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

“De vaststellingen van de politie wijzen erop dat in de inrichting in de Provinciestraat herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met verkoop, aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs”, zegt De Wever. “Dit heeft een negatieve impact op de buurt. De aanwezigheid van deze zaak zorgt voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid.”

De zaak werd voor een periode van twee maanden gesloten en mag op 18 maart weer openen. Zaakvoerder Ali E.J. (41) zit nog in de cel, hij verschijnt donderdag voor de correctionele rechtbank in een drugsdossier. sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER