Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsMode

Mode-icoon Ghislaine Nuytten (67) plotseling overleden aan hartstilstand

Archieffoto van Ghislaine Nuytten uit 2009.Beeld Photo News

Ghislaine Nuytten, Vlaanderens eerste internationale topmodel, is gisterenavond onverwachts overleden aan een hartstilstand. Zij werkte onder andere voor Giorgio Armani, Jean-Paul Gaultier en Gianni Versace. Ze werd 67.

Twaalf jaar lang, van 1985 tot 1997 presenteerde zij voor de toenmalige BRT de modeprogramma’s Blikvanger en Look. Tegelijk was zij het gezicht van de campagne ‘Dit is Belgisch’, vooral geconcentreerd op het eerste werk van de zogenaamde ‘Zes van Antwerpen’: Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Dries van Noten, Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester en Marina Yee.

Voor VTM zat zij enkele seizoenen de jury van Topmodel voor, een programmareeks waarin op zoek werd gegaan naar nieuw talent.

Nuytten was gehuwd met schrijver en Humo-redacteur Wilfried Hendrickx. “Iedereen die haar heeft gekend, loofde niet alleen haar schoonheid en talent, maar ook haar vriendelijkheid en haar zachtaardig karakter”, schrijft de website van Humo. “Ghislaine stierf aan een te groot hart. De hele modewereld rouwt om haar.”

Mode-icoon Ghislaine Nuytten (67) plotseling overleden aan hartstilstand
Beeld VMMA