Tony De Bel

Turnmeester Tony houdt in z'n eentje school in Zulte open na corona-uitbraak: "We beginnen met sport"

Tony De Bel is turnleraar in de basisschool Leiebloem in Machelen, bij Zulte, en de enige leerkracht die vandaag aan de slag kan. Alle collega's zitten thuis in quarantaine of isolatie, er is ook maar 1 klas meer op school. "Er zijn amper 11 leerlingen, alle anderen zijn er niet door corona". 

Tony De Bel is de meest ervaren leerkracht van basisschool Leiebloem in Machelen, bij Zulte, en de enige die vandaag aan de slag ging op school. Alle andere collega's zitten thuis door een coronabesmetting of een risicocontact. Ook de klassen zitten zo goed als allemaal thuis, behalve het vierde leerjaar. Turnmeester Tony vangt de 11 leerlingen dan maar de hele dag op, gewoon omdat er geen ander personeel is. "We moeten allemaal flexibel zijn om ons hier door te slaan," vertelt hij bij Radio 2 Oost-Vlaanderen: 

Ik heb niet lang moeten nadenken: de dag begint met sport!
Meester Tony

In de Leiebloem zijn meer dan 100 leerlingen en een tiental leerkrachten out door corona. "Het is een erg uitzonderlijke situatie en ik ben een beetje gespaard gebleven per toeval. Het is maar een halve dag en ik kan dit zeker aan. Vanaf morgen zijn er opnieuw meer collega's. Het is vooral voor de directie heel moeilijk om alles te plannen en rond te krijgen.

Meest gelezen