Tv-ploeg uit Japan valt binnen in bar in Genk voor reportage over KRC Genk-speler Junya Ito

In brei- en koffiebar "Dis en Dat" in het centrum van Genk stond gisteren plots een nationale televisieploeg uit Japan voor de deur. De journalisten werken aan een documentaire over stervoetballer Junya Ito van Racing Genk. Die is gek op de pannenkoeken van de Genkse zaak. "Nadat hij hier voor het eerst kwam eten, heeft hij meteen gescoord", zegt uitbater Nadia Heylen.

KRC Genk-pronkstuk Junya Ito is verlekkerd op de pannenkoeken van Dis en Dat. "Toen hij enkele jaren geleden in Genk kwam spelen, nam een vriend hem mee naar hier om hem pannenkoeken met Nutella te laten proeven", vertelt Nadia Heylen.

"Die vielen blijkbaar in de smaak, want sindsdien komt hij hier vaak over de vloer. Nadat hij zijn eerste portie op had, zou hij gescoord hebben. Blijkbaar dacht hij dat de pannenkoeken daar voor iets tussen zaten, die zouden hem geluk brengen", lacht Heylen.

"Mijn man van de match"

De Japanse televisieploeg maakt een reportage over Ito als sterspeler in het buitenland. "Ze vroegen me wat hij hier zoal bestelde en of ik een fan van hem ben. Hij is een rustige en beleefde jongen. Op vraag van andere klanten gaat hij ook altijd op de foto met hen. Als sporter vind ik hem een echte aanwinst voor KRC Genk. Hij is een vechter, snel op de flank en ik noem hem vaak als 'mijn man van de match'."

Of pannenkoeken een goed dieet zijn voor voetballers, weet de uitbater niet. "Bloem, melk en eieren vallen toch best mee", lacht ze. "Hij eet er maximum twee, dus dat moet kunnen, denk ik", besluit Heylen. 

Meest gelezen