©  AP

Sampdoria stelt Marco Giampaolo opnieuw aan als T1

Sampdoria heeft woensdag aangekondigd dat Marco Giampaolo terugkeert naar de club als T1. De 54-jarige Giampaolo volgt Roberto D’Aversa op die maandag ontslagen werd. Hij ondertekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie tot de zomer van 2024.

Bron: BELGA

Giampaolo was eerder tussen 2016 en 2019 hoofdcoach van Sampdoria. Zijn goede resultaten bij de club uit Genua leverden hem destijds een overstap naar AC Milan op, maar dat werd geen succes. Na drie maanden mocht hij al vertrekken bij de Rossoneri. Verder was hij T1 bij Cagliari, Brescia en Empoli. Tussen augustus 2020 en januari 2021 leidde hij zijn laatste club, Torino.

De 46-jarige D’Aversa was sinds begin dit seizoen hoofdcoach van ‘Samp’. Voordien leidde hij vijf jaar Parma waarmee hij twee opeenvolgende promoties behaalde en de club zo tussen 2017 en 2019 van de Serie C naar de Serie A bracht.

Sampdoria staat momenteel tegenvallend zestiende in de Serie A met twintig punten, vier meer dan Cagliari dat op de eerste degradatieplaats staat. De club uit Genua kon zijn laatste vijf wedstrijden niet meer winnen. De laatste drie duels eindigden op een nederlaag.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer