Direct naar artikelinhoud
NieuwsPeter Van de Velde

Acteur Peter Van de Velde onder vuur nadat hij overlijden Ghislaine Nuytten aan vaccinatie linkt

Peter Van de Velde.Beeld VTM

Peter Van de Velde (55) zorgde deze namiddag voor commotie op sociale media nadat hij op een opmerkelijke manier reageerde op het overlijden van model Ghislaine Nuytten. De acteur schreef op Facebook dat hij ‘er niet van zou verschieten als ze overleden is door haar vaccin’.

Ghislaine Nuytten, Vlaanderens eerste internationale topmodel, is gisterenavond onverwacht overleden aan een hartstilstand. “Ik zou er niet van verschieten dat het door de vaccinatie komt! Zoals bij Christian Eriksen van het nationaal elftal van Denemarken”, schreef Van de Velde daarover op Facebook. Intussen heeft hij de opmerking alweer offline gehaald.

Acteur Peter Van de Velde onder vuur nadat hij overlijden Ghislaine Nuytten aan vaccinatie linkt
Beeld Kristof Ghyselinck

Studio 100 wil niet te diep ingaan op het voorval. “Peter is zelf geen antivaxer en heeft z’n prikken gehad”, klinkt het. “Hij heeft zijn post op eigen initiatief verwijderd en voor ons is de kous daarmee af.”

Sceptisch

Het is niet de eerste keer dat de acteur zijn kritische blik werpt op de vaccinatiecampagne. Zo liet hij eerder al op sociale media weten dat hij sceptisch tegenover vaccins staat. “Ik heb heel lang gezegd: ‘Mij laten vaccineren? Tarara! Never!’”, aldus de acteur. 

Van de Velde vaarde eerder ook al uit tegen Marc Van Ranst (KU Leuven). “Heeft er iemand wat Gaffa-tape om de mond van hem dicht te plakken”, schreef de acteur over de viroloog. “Je kan mediageil zijn, maar er zijn grenzen.”