Voorzitter Raoul Hedebouw en andere kopstukken van de partij waren bij de actie aanwezig.
Volledig scherm
Voorzitter Raoul Hedebouw en andere kopstukken van de partij waren bij de actie aanwezig. © BELGA

PVDA voert actie voor btw-verlaging aan kabinetten De Croo en Van Peteghem

Oppositiepartij PVDA heeft donderdagochtend haar eis voor een btw-verlaging op energie kracht bijgezet met een actie in de Wetstraat. Op de kabinetten van premier Alexander De Croo en minister van Financiën Vincent Van Peteghem projecteerde ze met lasers haar oproep om de btw te verlagen naar 6 procent. Voorzitter Raoul Hedebouw en andere kopstukken van de partij waren daarbij aanwezig.

39 reacties

  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Als de overheid per kwh hetzelfde bedrag aan taksen kan innen dan voor de energiekrisis kunnen ze toch moeilijk zeggen dat ze verlies maken. De extra inkomsten door de hogere prijzen kunnen ze gemakkelijk aan de gezinnen geven.
  • Eddy Vermeulen

    2 jaar geleden
    We zullen altijd de volle pot blijven betalen. Verlaag de btw en elders op het factuur zal het opnieuw worden ingecaculeerd. Btw verlaging van 6% is ooit al eens inigevoerd, niks van gemerkt aan mijn factuur.
  • Jean Gobin

    2 jaar geleden
    de enigste die doen wat ze zeggen en tegen de rijken hun schenen schoppen ...al de rest zit daar om hun eigen bankrekening te spekken ..
  • Danny Callaert

    2 jaar geleden
    @Pat Debal: welke taksen moeten zakken ? BTW maakt 1/3de uit van de factuur. Over welke taksen spreek jij dan wel om de factuur te doen zakken ?
  • BRUNO VAN GYSEGHEM

    2 jaar geleden
    Zijn mensen die noodgewongen moeten verwarmen met elektriciteit ook grootverbruikers? Ze kunnen veelal niet anders op hun appartementje. En komen voor verwarming al rap aan 8000 kwu per jaar voor 1 kamer (living met keukenhoek)