Sint-Paulusschool Gent

Ondanks voorzorgsmaatregelen is Gents Internaat Sint-Paulusinstituut gesloten door te veel covidbesmettingen

Het Internaat van het Gentse Sint-Paulusinstituut is sinds woensdag gesloten omdat er teveel besmettingen waren met covid en er te veel leerlingen een hoogrisicocontact hadden gehad. Het internaat gaat 10 dagen dicht. 

Directrice Katrien Meulenyzer zag het aantal besmettingen stijgen en de sluiting aankomen: "Na de kerstvakantie waren al 4 interne leerlingen niet gestart omdat ze besmet  waren met het coronavirus tijdens de vakantie. De voorbije weken kwamen er positieve gevallen bij allemaal uit verschillende bubbels. Uiteindelijk had elke bubbel een positief iemand en waren dat allemaal hoogrisicicontacten. " De 39 interne leerlingen moesten dus hun koffer inpakken om naar huis of naar familie te gaan.

Strenge maatregelen

"We merken ook dat het virus zeer snel wordt doorgegegeven onder de jongeren", zegt de directeur. "We hadden nochtans strenge maatregelen, zoals bijvoorbeeld ventileren. Waar meer dan 1 interne in een ruimte was moesten ramen en deuren open. Afstand houden tijdens het eten moest ook en zodra er weet was van een hoogrisicontact moesten de mondmaskers op." Meulenyzer hoopt dat met de sluiting de uitbraak bedwongen wordt. "We hopen dat het virus dan helemaal rondgegaan is bij de internen en dat we weer open kunnen gaan."

Iedereen naar huis gestuurd

Het was meteen een hele organisatie om alle leerlingen en ouders te verwittigen. Eerst kregen alle ouders van de interne leerlingen een hoogdringende mail en wie niet bereikbaar was, werd gebeld. De leerlingen konden na schooltijd alles inpakken, ze moesten alle schoolboeken meenemen die ze de komende 10 dagen nodig hebben. "We zijn dinsdag open gebleven tot 's avonds, want niet alle leerlingen konden snel opgehaald worden. We hebben ook nog maaltijden voorzien." Het moeilijke is dat interne leerlingen niet altijd zomaar naar huis kunnen, legt Meulenyzer uit. "Voor sommige internen is het niet evident om naar huis te gaan en afstandsonderwijs te volgen omdat de thuissituatie dat niet toelaat. Maar het opvoedersteam blijft aan de slag en belt de leerlingen op om te weten hoe het gaat."  

Verschillende scholen zijn door de vele besmettingen overgeschakeld op afstandsonderwijs, weet directeur Meulenyzer. "Ook het Sint-Paulusinstituut waartoe dit internaat behoort geeft afstandsonderwijs." 

Meest gelezen