Direct naar artikelinhoud
NieuwsTelevisie

Sarah Vandeursen stopt met ‘De ideale wereld’: ‘Je neemt niets meer serieus, terwijl sommige zaken gewoon niet grappig zijn’

Sarah Vandeursen in ‘De ideale wereld'.Beeld VRT

Sarah Vandeursen (39) stopt met De ideale wereld. Dat kondigde ze zelf aan in De afspraak. Vandeursen was jarenlang één van dé gezichten van het programma. 

De ideale wereld moet het binnenkort zonder twee boegbeelden stellen. Eerder kondigde presentator Jan Jaap van der Wal al aan dat hij ermee stopt, nu laat ook Sarah Vandeursen weten dat ze afscheid neemt van het programma. 

“Er zijn verschillende redenen, maar één daarvan is dat ik merkte dat ik cynisch begon te worden”, vertelde ze in De afspraak op Canvas. “Veel mensen denken dat dat heel plezant is (om elke dag met humor bezig te zijn, red.), maar dat is ook heel zwaar. Vooral omdat dat het echte leven niet is. Doordat je over alles een mop moet maken, blijft er niets meer over. Je neemt niets meer serieus, terwijl sommige zaken gewoon niet grappig zijn.”

“Er zijn geen bruggen verbrand, ik heb met niemand ruzie en er is ook geen kwaadheid”, vervolgde Vandeursen nog. “Maar ik had mezelf beloofd om te stoppen als ik cynisch zou worden.”

Toen ze net bij de redactie van De ideale wereld terechtkwam, crashte Vandeursen even, vertelde ze in 2020 in een interview met Humo. “Ik zat niet zo goed in mijn vel, en ik zag ook niet in dat ik toch al enkele toffe dingen had gedaan. Ik dacht nog steeds: ‘Ik ben maar een marginaal, stom wijf.’ Bovendien was ik onder de indruk van die omgeving. Na mijn crash ben ik in therapie gegaan. Dat is mijn beste beslissing ooit geweest. Ik heb toen alle illusies, alle gewoontes die ik had gekweekt, tot op de grond moeten afbreken.”

Lees ook
Beeld © VRT - Frank Temmerman