De familie van Dave De Kock reageert geschokt op de gebeurtenissen.  

Broer van Dave De Kock: “Als hij dit gedaan heeft, is levenslang zijn verdiende loon”

“Wij worden op sociale media door veel mensen mee geviseerd als schuldige, terwijl wij even gechoqueerd zijn als iedereen.” De broer van Dave De Kock (34) hoopt dat de politie snel duidelijkheid heeft over wat er precies met kleuter Dean (4) is gebeurd. “Als mijn broer dit gedaan heeft, dan zal hij wellicht levenslang krijgen, en dan is dat zijn verdiende loon.”

Marc Klifman

Dave De Kock (34) werd in 2018 uit de gevangenis vrijgelaten na zijn veroordeling tot tien jaar gevangenisstraf voor de dood van peuter Miguel. Het was zijn familie die hem hielp om terug op het goeie pad te geraken. Hij kon bij zijn moeder en diens partner wonen, en hij kon als dakwerker aan de slag in hun familiebedrijf.

LEES OOK. De lange autorit van Dave De Kock door Nederland: vijf conclusies na de nieuwe oproep van de politie

De familie is er kapot van dat steeds meer berichten erop wijzen dat Dave De Kock verantwoordelijk is voor de dood van de klein Dean (4). “Maar hoe meer de politie vindt, hoe beter”, reageert zijn broer, die bovendien ook collega van hem is in het familiebedrijf. “Wij hopen dat de zaak snel opgelost is en dat het snel achter de rug is.”

De moeder en twee zussen van Dave De Kock zijn al dagenlang overmand door verdriet, zegt de broer. “Momenteel proberen wij zo weinig mogelijk nieuwsberichten te lezen. Op sociale media worden we erg geviseerd. Sommige mensen noemen ons mee schuldig, terwijl wij niets met deze feiten te maken hebben. Wij zijn even gechoqueerd als iedereen. Ik heb er gewoon geen woorden voor wat er nu allemaal aan het licht komt.”

Dave De Kock met de kleine Dean. ©  rr

De broer zegt dat hij geen enkel idee heeft hoe het plots zo fout kon aflopen met Dave De Kock. Dat hij opnieuw aan de drugs zou zitten, daar had hij geen aanwijzing voor. Hij heeft ook geen idee waarom de kleine Dean ontvoerd moest worden en wat de aanleiding daarvoor kon zijn. “Ik kwam altijd goed met hem overeen en dacht dat hij eerlijk zou zijn tegenover mij. Maar als hij dit gedaan heeft, dan is er maar één ding: dan zal hij wellicht levenslang krijgen in België en dan is dat zijn verdiende loon. Het is moeilijk natuurlijk. Hij blijft mijn broer. Maar dit valt niet goed te maken.”

Vooral ook voor de moeder van Dave De Kock komt alles dubbel zo hard aan. “Zij heeft dit al eens meegemaakt”, zegt de broer. De Kock werd in 2010 veroordeeld tot de maximumstraf omdat hij de peuter van zijn toenmalige vriendin vreselijk had mishandeld, waardoor het kindje stierf. “Ik was jonger tijdens die periode. Maar we hebben hem als familie nadien een tweede kans gegeven. We dachten dat hij zijn lesje geleerd had. Wat nu gebeurt, valt dus niet voor te stellen. Nogmaals: wij staan er evenveel versteld van als iedereen.”

LEES OOK. Advocaat Dave De Kock na weigering van snelle overlevering aan ons land: “Mijn cliënt kiest voor de lange procedure”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer