De waarde van bitcoin is sinds het hoogtepunt gezakt met meer dan 40 procent.
Volledig scherm
De waarde van bitcoin is sinds het hoogtepunt gezakt met meer dan 40 procent. © REUTERS

Bitcoin zakt onder 39.000 dollar, waarde meer dan 40 procent gezakt sinds top

CryptoDe waarde van de bitcoin is vrijdag verder gedaald. De digitale munt zakte bijna 9 procent tot 38.950 dollar (34.390 euro). Dat is het laagste niveau in meer dan vijf maanden. De bitcoin steeg vorig jaar zo'n 60 procent en bereikte in november een recordniveau van circa 69.000 dollar. Sindsdien is de munt meer dan 40 procent aan waarde kwijtgeraakt.

26 reacties

  • Leo Mariën

    2 jaar geleden
    Het enige wat waarde heeft binnen de cryptowereld is de blockchain technologie. Ondertussen zijn er zo'n 8000 verschillende munten ontstaan waaronder bitcoin zowat de belangrijkste is. Al deze munten hebben met deze dip bewezen dat het geen inflage hedge is maar hoogrisico kapitaal. Hou dit jaar goud & zilver in het oog. De meeste centrale banken hebben hun reserves de laatste jaren nog sterk verhoogd. Enkel de papieren handel manipuleert deze markt lager maar dat kan niet blijven duren.
  • Hugo COOLSAET

    2 jaar geleden
    De virtuele munten zijn en blijven gebakken lucht. Er is geen achterliggende materiële garantie die de waarde van die munten bepaald. Er is alleen lucht en meer moet je er ook niet van verwachten.
  • Joris VanGestel

    2 jaar geleden
    Ah ja Guy want de beurs is sinds november 40% van zijn waarde kwijtgespeeld zeker...
  • Guy Stanbel

    2 jaar geleden
    Leg dat naast SPX en dan weet he dat het op de beurzen nog veel slechter gaat!
  • Wendy Bergen

    2 jaar geleden
    Nog even wachten en dan terug wat kopen