©  Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Werkgevers bereiken akkoord met christelijke en liberale vakbond over maatregelen rond personeelsuitval

De werkgevers en vakbonden hebben een akkoord bereikt over een pakket noodmaatregelen om een dreigende personeelsuitval door corona op te vangen. De socialistische vakbond ABVV stapt als enige niet mee in het akkoord.

Nunzia Petralia

De Groep van Tien, het overlegorgaan van vakbonden en werkgevers, onderhandelt al bijna twee weken over een pakket maatregelen om de dreigende personeelsuitval op te vangen. Vrijdagavond kwamen de sociale partners tot een uitzonderlijk pakket noodmaatregelen om meer flexibiliteit op het werk toe te laten.

Zo moet het makkelijker worden om extra personeel aan te trekken door onder meer mensen op tijdelijke werkloosheid, gepensioneerden en studenten in te zetten. De sociale partners vragen aan de regering om de maatregelen zo snel mogelijk te laten ingaan en dat al zeker tot eind februari.

De socialistische vakbond is niet meegestapt in het akkoord van de Groep van Tien. De christelijke vakbond ACV en de liberale vakbond ACLVB hebben dus wel een akkoord gesloten met de werkgevers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER