© 2021 by ZUMA Press Wire Service

Verloofde van vermoorde blogster Gabby Petito bekende verantwoordelijkheid voor haar dood in notaboekje

Brian Laundrie, de verloofde van de vermoorde Amerikaanse Gabby Petito, heeft voor zijn dood schriftelijk bekend dat hij verantwoordelijk is voor haar overlijden. Die boodschap heeft hij neergeschreven in een notitieboekje dat bij zijn lichaam aangetroffen werd, zo heeft de FBI bekendgemaakt. De verdwijning van het jonge koppel kreeg vorig jaar heel wat internationale media-aandacht.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

In juni vertrok Gabrielle "Gabby" Petito (22) samen met haar verloofde Brian Laundrie (23) op roadtrip door de nationale parken van de Verenigde Staten. Het jonge koppel uit North Port, in Florida, deelde hun avonturen in geuren en kleuren op sociale media, Gabby zelf was ook heel actief op sociale media.

Half september klopte de familie van Petito aan bij de politie omdat ze al twee weken niets meer van haar gehoord hadden. De politie stelde vast dat Brian Laundrie begin september al was teruggekeerd, zonder zijn verloofde, maar hij en zijn familie wilden de politie niet te woord staan. De zaak kreeg heel wat media-aandacht en er kwamen honderden tips binnen. Ook de federale politiedienst FBI werd bij het onderzoek betrokken. Korte tijd later verdween ook Laundrie.

Eind september vond de politie het lichaam van Gabby Petito terug in een nationaal park in de noordwestelijke staat Wyoming. De vrouw was met geweld om het leven gebracht. Enkele weken later werd het lichaam van Brian Laundrie teruggevonden in een natuurreservaat in Florida. Hij was uit het leven gestapt.

Het verhaal van Gabby Petito en Brian Laundrie, kort samengevat:

Videospeler inladen...

Dwaalspoor

De FBI heeft nu bekendgemaakt dat Brian Laundrie voor zijn overlijden zelf heeft aangegeven dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn verloofde. Die boodschap stond in een notitieboekje dat bij het lichaam van Laundrie teruggevonden werd. Verdere details over de boodschap geeft de FBI niet.

Tijdens hun rondreis postten Petito en Laundrie geregeld foto's en video's op sociale media. Alles leek daarbij koek en ei. Toch haalde de politie hen op 12 augustus in de staat Utah van de weg nadat ze gevaarlijk rijgedrag hadden vertoond. Uit beelden van een camera op het lichaam van de agenten blijkt dat de twee ruzie hadden gemaakt en dat daarbij klappen waren gevallen. Toch kwam het toen niet tot een officiële aanklacht.

Volgens de FBI bleef Laundrie op de terugweg naar Florida berichtjes naar zijn gsm versturen met de gsm van Petito, om zo de politiediensten op een dwaalspoor te brengen. Hij gebruikte ook haar bankkaart zonder haar toestemming.

Bekijk hier de beelden van de interventie van 12 augustus:

Videospeler inladen...

"Enorme emotionele pijn "

"Alle logische onderzoeksstappen zijn nu afgerond in deze zaak", zegt FBI-agent Michael Schneider. "Het onderzoek heeft geen andere personen geïdentificeerd die betrokken zijn bij de tragische dood van Gabby Petito. De primaire focus van de FBI was om gerechtigheid te brengen voor Gabby en haar familie."

De FBI bedankte tipgevers en hoopt dat beide families het drama een plaats kunnen geven. "Hun families moeten Gabby en Brian missen. Deze tragedie berokkende iedereen die hen of een van hen lief had veel pijn. Laten we hopen dat de herinneringen aan hun kinderen de families troost bieden."

De familie van Gabby Petito bedankte in een verklaring de autoriteiten voor hun onderzoek. De advocaat van de familie Laundrie verklaart dat de zaak "enorme emotionele pijn veroorzaakt heeft bij al wie van een van hen of van allebei hield. We kunnen alleen maar hopen dat met het afsluiten van deze zaak elke familie kan beginnen aan herstel en troost kan vinden in de herinneringen aan hun kinderen."

Meest gelezen