Federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen)
Volledig scherm
Federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) © Jan De Meuleneir / Photo News

Energieminister Van der Straeten wil optreden tegen leveranciers die er de kantjes vanaf lopen

Tinne Van der Straeten, de federale minister van Energie, wil optreden tegen energieleveranciers die illegaal contracten wijzigen. Dat zegt ze in een interview met onze krant.

140 reacties

  • Daniel Bamps

    2 jaar geleden
    Er is een torenhoog verschil tussen wil optreden en ZAL optreden.
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Mr Patyn, sedert wanneer zijn geothermie, biogas, biomassa, waterkracht, afvalverbranding, opslag, import van groene stroom ... weersafhankelijk? En op wind- en zonloze dagen is er altijd nog gas, voor een verdediger van de brandstofwagens, die 6 keer zoveel CO2 uitstoten, kan de CO2-uitstoot van gascentrales toch geen probleem zijn?
  • Didier Vangenechten

    2 jaar geleden
    Ik wil optreden tegen energieministers die de kantjes eraf lopen. In deze tijden nog gascentrales zetten? 6% voor basis behoeften?
  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    Hendrik Patyn, en als 6 van de 7 kernreactoren tegelijkertijd stil liggen zijn ze wel betrouwbaar? Of als zo een reactor méér dan 1 jaar stil ligt? Of als ze gedurende 1 jaar niet 1 seconde allemaal tegelijkertijd samen hebben gewerkt? Nee, geen fabeltjes maar realiteit!
  • leo carpentier

    2 jaar geleden
    Zowel gas als elektriciteit zijn noodzakelijk en dus geen luxeprodukten en dus is 6% btw maar normaal. Maar onze grote leiders hebben nooit genoeg. Dat ze het geld gaan halen bij de rijken met hun geld in het buitenland. De kleine man pikt het niet meer om altijd bedrogen te worden