Drie Belgen raken gewond in Slovenië bij ongeval met luchtballon van bedrijf uit Rollegem-Kapelle

In Slovenië zijn zaterdag drie Belgen gewond geraakt nadat een tocht met een luchtballon slecht geëindigd is. Ze maakten in de hoofdstad Ljubljana een harde landing en vielen uit de korf van de ballon. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, maar niemand verkeert in levensgevaar. De luchtballon was van een bedrijf uit Rollegem-Kapelle.

De luchtballon was van het West-Vlaamse bedrijf Ballonteams Lips uit Rollegem-Kapelle. In de luchtballon zaten zes mensen, vijf Belgen en een Sloveen. De piloot, een Belg van 55, en twee vrouwen van 28 en 54 zijn gewond geraakt, en ook de hulppiloot, een Sloveen van 67.

Drie van hen zijn in het ziekenhuis opgenomen, één persoon op de afdeling intensieve zorg. Ze zijn wel allemaal buiten levensgevaar.

Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. "We wachten de resultaten van het onderzoek af", zegt Arne Lips van Ballonteam Lips. "Het is afwachten wat er zich allemaal afgespeeld heeft." Mogelijk hebben enkele harde windstoten het landen bemoeilijkt. Er was door de lokale overheid ook advies gegeven om niet met de ballons de lucht in te gaan. 

Bekijk hier enkele beelden van de plaats van het ongeval:

Videospeler inladen...

Meest gelezen