Foto Radio 2

Politie pakt twee verdachten op na gewelddadige home invasion in Sint-Amandsberg bij Gent

Sint-Amandsberg bij Gent is opgeschrikt door een gewelddadige home invasion. Twee bewoners werden daarbij aangevallen. De politie kon kort na de feiten twee mogelijke verdachten oppakken. 

De feiten deden zich gisteravond voor in de Johannes Hartmannlaan, helemaal op het einde van een doodlopende straat. Rond 19.30 uur belden twee mannen aan bij een villa, ze deden zich voor als pakjesbezorgers. Op dat moment waren enkel twee jonge vrouwen aanwezig in de woning. Hun ouders waren net vertrokken. 

Toen een van hen de deur opende, werd ze aangevallen met vermoedelijk traangas. Ze vluchtten daarop naar boven, waar ze zich in een kamer verschansten en hun ouders alarmeerden. Toen wat later werd aangebeld, sloegen de daders op de vlucht.

Al snel kon de politie een eerste verdachte in de buurt oppakken. Een tweede verdachte kon wat verderop in de Land Van Waaslaan opgepakt worden in een voertuig. De politie voerde in de loop van de avond een sporenonderzoek uit. De twee verdachten worden verhoord. Zo zal duidelijk worden of ze effectief iets met de feiten te maken hebben of niet.

Foto Radio 2

Meest gelezen