Direct naar artikelinhoud
NieuwsThe Voice of Holland

‘Het was fout, ik schaam me’: presentator Tim Hofman excuseert zich voor oude vrouwonvriendelijke uitspraken

Tim Hofman.Beeld BNNVARA

De Nederlandse presentator Tim Hofman biedt zijn excuses aan voor een aantal vrouwonvriendelijke opmerkingen die hij in het verleden voor de camera uitte. ‘Het was fout, ik schaam me daarvoor’, klinkt het. Deze week bracht hij nog het schandaal rond ‘The Voice of Holland’ naar buiten.

Hofman en zijn team deden maandenlang onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag rond de talentenjacht. Er kwamen tientallen meldingen binnen van vrouwen die de afgelopen jaren te maken hebben gehad met seksueel getinte opmerkingen en seksueel geweld. Bandleider Jeroen Rietbergen stapte op en coach Ali B werd aan de kant gezet na twee aangiftes tegen hem, onder meer voor verkrachting.

Zaterdag verscheen er op sociale media een video met beelden waarin Hofman zelf vrouwonvriendelijke taal gebruikt. Zo zegt hij net voor een interview met playmate Zimra Geurts: “Die moet met iedereen op de foto omdat ze net even wat grotere tieten heeft dan de rest van Nederland.” En: “Ik heb een tip, laat een tiet zien.” In een gesprek met vlogster Anna Nooshin zegt hij dat hij zelf met een paar medewerksters van de publieke omroep BNNVara “getongd” heeft.

‘Excuses zijn gepast’

Hofman laat in een reactie aan het Algemeen Dagblad weten “zich te schamen” voor die uitspraken. “Het was in 2012, backstage bij ‘Spuiten en Slikken’. Ik heb veel geleerd sindsdien, ook over andere onderwerpen als homofobie, racisme en validisme (discriminatie van mensen met een beperking, nvdr). Het was fout en excuses zijn gepast.”

Hofman was jarenlang presentator van ‘Spuiten en Slikken’, een BNNVara-programma over drugs en seks. Wie de opnames van jaren geleden als eerste verspreid heeft op sociale media is niet duidelijk.