radio 2

Mechelen houdt stille wake voor kleuter Dean

Ook in Mechelen is vandaag een stille wake gehouden voor kleuter Dean (4). In aanwezigheid van een delegatie van het Mechelse stadsbestuur en de politie Mechelen-Willebroek werden bloemen en knuffeldieren gelegd aan het Monument voor Verongelukte, Vermoorde en Vermiste Kinderen aan de voet van de Sint-Romboutstoren.

Ook in Mechelen leven mensen heel erg mee met wat de 4-jarige Dean uit Verrebroek bij Beveren is overkomen. De jongen werd dood teruggevonden, nadat hij door een familievriend die vaak op hem babysitte, werd meegenomen. Daarom is er om 11 uur vanochtend een stille wake gehouden aan het Monument voor Verongelukte, Vermoorde en Vermiste Kinderen aan de voet van de Sint-Romboutstoren.

Er werden kransen en knuffels neergelegd, in aanwezigheid van een delegatie van het Mechelse stadsbestuur en de politie Mechelen-Willebroek.Ā Plaatsvervangend burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).Ā "De stad wil met deze wake uiting geven aan de collectieve verontwaardiging en vooral ook namens alle Mechelaars haar steun betuigen aan de naasten van de jonge Dean".

Er waren ook jonge moeders en kinderen bij. "Dit is de grootste nachtmerrie voor iedere moeder", zegt Merel Maetens, moeder van de 5-jarige Brent. "Je geeft je kind mee met iemand die je volledigĀ vertrouwtĀ en dan dit. Eerst de onzekerheid, niet wetenĀ waar jeĀ zoontje is en dan uiteindelijk het afschuwelijke nieuws. Ik leef heel erg mee met de moeder en de familie van de kleine Dean".

"Ook de kinderen zitten met heel wat vragen over wat er gebeurd is. We proberen daar eerlijk over te communiceren, op hun maat dan. Ze vonden het ook belangrijk om er vandaag bij te zijn en een knuffel achter te laten voor Dean".

Meest gelezen