foto: Facebook

Filmpje van vechtpartij in Leuven circuleert op sociale media, politie onderzoekt de zaak

Op sociale media circuleert een filmpje van een vechtpartij van afgelopen vrijdag in Leuven. Een groep jongeren stampt 2 jonge mannen die op de grond liggen en ze delen ook rake klappen uit. De politie gaat de beelden grondig bekijken. 

De vechtpartij dateert van afgelopen vrijdag en gebeurde in de buurt van de Oude Markt in Leuven, de uitgaansbuurt van de stad. Een groep jongeren heeft daarbij 2 jonge mannen in het vizier. Op de beelden is te zien dat de mannen op de grond liggen terwijl ze van verschillende jongeren tegelijkertijd stampen en klappen krijgen. 

"We kregen vrijdagavond een oproep binnen over de vechtpartij", zegt Marc Vranckx van de politie van Leuven. "Enkele getuigen vertelden dat een groep jongeren aan het vechten was. Maar toen de politie ter plaatse kwam, waren ze al verdwenen in alle mogelijke richtingen. Er waren geen getuigen meer en gelukkig ook geen gewonden. Er is zelfs een ziekenwagen ter plaatse geweest maar die moest niemand meenemen. Niemand heeft zich ook gemeld als gewond of als slachtoffer." 

We laten dit niet blauwblauw en gaan dit onderzoeken

Marc Vranckx, politiezone Leuven

Plaatsverbod

De politie probeert nu uit te zoeken wat er precies gebeurd is en wie betrokken was bij de vechtpartij. "We laten dit niet blauwblauw en gaan dit onderzoeken", zegt Vranckx. "Al een hele tijd hebben wij een team dat actief is in het uitgaansleven en alles goed in de gaten houdt. Wij willen een gezellig en veilig uitgaansleven. Als het om mensen gaat die eerder al betrokken waren bij gelijkaardige feiten, dan kunnen ze een plaatsverbod krijgen. Dat is in het verleden nogal gebeurd bij bepaalde personen", besluit politiewoordvoerder Vranckx.

Meest gelezen