©  Action Images via Reuters

Arsenal en Lokonga bijten tanden stuk op Burnley, Tielemans triomfeert tegen Trossard

Arsenal is zondag op de 23e speeldag van de Premier League tegen zuur puntenverlies aangelopen. Hekkensluiter Burnley sprokkelde een punt in Londen (0-0).

Arno Schepers
Bron: BELGA

Albert Sambi Lokonga mocht opdraven vanaf het eerste fluitsignaal bij de Gunners. De thuisploeg domineerde de partij in balbezit en kansen, maar scoren lukte niet. Arsenal staat zesde met 36 punten.

Tegelijkertijd keken Leicester en Youri Tielemans het Brighton van Leandro Trossard in de ogen (1-1). De Foxes, zonder de geblesseerde Timothy Castagne, leken aan het langste eind te trekken na een goal van Patson Daka (46.) vroeg in de tweede helft. Toch sleepten de Seagulls in het slot een punt uit de brand door toedoen van Danny Welbeck (82.). Brighton is negende met 30 punten. Leicester staat een plek lager geposteerd met 26 punten.

Crystal Palace en invaller Christian Benteke waren dan weer niet opgewassen tegen Liverpool (1-3). De bezoekers hadden na een speelhelft gewonnen spel na treffers van Virgil van Dijk (8.) en Alex Oxlade-Chamberlain (32.), telkens op aangeven van Andy Robertson. Odsonne Edouard (55.) milderde snel na rust en Fabinho (89.) voltrok de eindstand van op de stip. Liverpool (48 ptn.) behoudt zijn tweede plaats, nog steeds op ruime afstand van Manchester City en Kevin De Bruyne (57 ptn.).

Later op de dag is het nog uitkijken naar de Londense clash tussen Chelsea en Tottenham Hotspur op Stamford Bridge (17u30). Romelu Lukaku staat aan de aftrap bij de Blues.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer