© jw

Hondenfeestje breit origineel slot aan geschiedenis oude zwembad

Aartselaar -

Honden konden zich zondagnamiddag volop uitleven in het oude zwembad aan de Kleistraat. Het gemeentebestuur zorgde met deze activiteit voor een origineel einde aan de geschiedenis van het ruim veertig jaar oude bad. Ook de baasjes genoten langs de kant met volle teugen van de zwempret van hun trouwe viervoeters.

Jef Wijckmans

Vanwege de coronamaatregelen was een groots sluitingsfeest van het oude 25 meter zwembad niet mogelijk. Dus ook gen schuimparty met dj, zoals ooit als idee werd geopperd.

Steven Heylen bracht het idee aan. © jw

Het voorstel van een hondenliefhebber om zijn trouwe viervoeter ook eens in het water te mogen laten springen, leek sportschepen Bart Lambrecht (N-VA) wel leuk en doenbaar. Ook zijn collega’s in het schepencollege en de sportdienst zagen dat idee wel zitten.

Het was Steven Heylen die op Facebook het voorstel had gelanceerd. “Ik kan met mijn hondje eigenlijk alleen maar in een vijver aan de hondenweide terecht. Maar dat kan daar een serieus slijkerige boel zijn.”

400.000 views

Nog voor het bestuur Stevens voorstel officieel kon verspreiden, circuleerde het nieuws al op sociale media en ontstond een lawine aan vragen van hondenbaasjes of ze ook van deze gelegenheid gebruik konden maken.

Uiteindelijk besliste het schepencollege, in samenspraak met de sportdienst, om zondagnamiddag een hondenzwemmoment in te lassen. Een melding op internet haalde volgens de schepen direct meer dan 400.000 views.

Zaterdag werd de chloor wordt uit het zwemwater gezuiverd en de temperatuur op 29 graden gebracht. De ganse zondagnamiddag stonden hondenbaasjes per zes met hun viervoeter aan de toegangsdeur op deze unieke kans te wachten.

Geduldig wachten de baasjes op een zwembeurt voor hun ongeduldige honden. © jw

Sommige honden sprongen meteen enthousiast in het water. De meeste viervoeters waagden zich echter maar aarzelend in een van de twee grote baden. Kort na 17u moesten de laatste honden alweer het zwembad verlaten.

Aarzelend aan de rand van het zwembad. © jw

Gebouw blijft staan

Nadat de ruim 400 kubieke meter water in de riolering zal zijn geloosd, blijft het ooit zo trotse gebouw toch nog een tijdje overeind. “Onder het bad bevinden zich nog een jeugdlokaal en een dojozaal”, zegt schepen Lambrecht. “Een nieuw jeugdlokaal staat gepland bij jeugdhuis De Leonaar en we zorgen ook voor een nieuwe gevechtszaal. Maar zolang die werken niet zijn afgerond, blijft het zwembadgebouw staan. Dat zal nog zeker tot in het najaar zijn.”  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht