Coronatesten: misschien is het straks overbodig
Volledig scherm
Coronatesten: misschien is het straks overbodig © ANP / ANP

WHO: “Einde pandemie in Europa in zicht, Covid-19 wordt als seizoensgriep”

Goed nieuws: de coronapandemie in Europa kan wel eens beëindigd worden dankzij de omrikonvariant. Directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spreekt over een ‘pandemisch eindspel’, waarna Covid-19 als een seizoensgriep wordt.

131 reacties

  • Eric Van Dyck

    2 jaar geleden
    Laat nu toch eindelijk van ranst erbuiten ! Met zijn angstzaaierij en als loopjongetje van grote bedrijven …
  • Jan Gijsen

    2 jaar geleden
    Het virus heeft geen draagvlak meer en kan op de schop tot de volgende golf in maart. De golven zullen zich steeds sneller opvolgen.
  • patrrik versys

    2 jaar geleden
    En net nu de barometer klaar is na twee jaar
  • geert Verschelde

    2 jaar geleden
    De voorbereidingen worden stilaan genomen om alles open te smijten tegen het toerisme-seizoen. Of gaat het besmetten mee met het minder goed , vochtig, weer ? En zal er na 5 dagen droog weer een sterke vermindering komen in de besmettingen ? Dat is toch hetgeen hij zegt, weliswaar bedekt. 5 dagen na het begin van een periode van vochtig weer, regen of mist, stijgen het aantal besmettingen. 5 dagen na het begin van een periode van droog weer daalt het aantal besmettingen.
  • Gaston Foubert

    2 jaar geleden
    Angst, dat is toch datgene waar Van Ranst voor predikte zodat je de bevolking onder controle kan houden (symposium in Britse universiteit in 2009).