VIDEO. Man probeert 9-jarige mee te lokken na training

Aan het jeugdvoetbalcomplex ‘Bruineveld’ van OH Leuven in Kessel-Lo heeft een onbekende man vrijdag omstreeks 19 uur geprobeerd om een jongen in de wagen te lokken. Het ging om een jongen van 9 jaar die na zijn training op weg was naar de wagen om naar huis te gaan.

hsb

“Een man in een witte camionette deed het raampje aan de passagierszijde omlaag, en vroeg de jongen om in te stappen en even met hem mee te rijden”, zegt politiewoordvoerster Stephanie Gille. “De jongen heeft dat genegeerd, en is gewoon verder gestapt naar zijn eigen vervoer. Er is dus geen fysiek contact geweest en de verdachte is ook niet uitgestapt.”

De ouders van de jongen meldden de feiten zaterdagmiddag bij de politie, die meteen een onderzoek startte. “Voorlopig hebben we geen berichten dat nog andere kinderen werden aangesproken, maar we nemen deze melding wel serieus”, zegt Gille. Ook de voetbalclub neemt het ernstig en zou alle ouders inlichten.

Zij vragen dat spelers onder begeleiding het eind van de parking tot de sportvelden wandelen, en dat verdachte gedragingen onmiddellijk gemeld worden. Eind januari werd ook aan een basisschool in Linden al geprobeerd om een kind in de wagen te lokken. Daar ging het niet om een bestelwagen, maar de politie zal de komende dagen wel onderzoeken of er een link is tussen de feiten.

Gelijkaardig incident in Roeselare

Vorige week deed zich iets gelijkaardig voor in Roeselare. Een man probeerde toen spelertjes in zijn auto te lokken met voetbalstickerboeken. Achteraf bleek echter dat het om een misverstand ging en dat de man geen slechte bedoelingen had. Lees ook: Politie spoort 'kinderlokker' op: "Man had geen slechte bedoelingen"

(hsb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen