Lokale Politie Antwerpen

Politie Antwerpen betrapt opnieuw racers op parking Decathlon, bestuurder is 18

De politie heeft een auto tegengehouden die gevaarlijk aan het racen was op de parking van Decathlon in Antwerpen. De bestuurder was nauwelijks 18 en gedroeg zich weerspannig. De laatste tijd komen veel klachten binnen over overlast door autoraces op die plek.

De parking van Decathlon aan de Noorderlaan, naast Kinepolis, is al langer een populaire ontmoetingsplaats voor illegale autoraces. Omdat er de laatste tijd opnieuw meer klachten over binnenkwamen bij de politie, hield het wijkteam Luchtbal het voorbije weekend anoniem toezicht op de parking.

De inspecteurs hielden er een auto tegen die aan hoge snelheid over de parking raasde, rakelings langs verschillende toeschouwers. De bestuurder was nog maar 18 jaar. Hij moest zijn rijbewijs afgeven en zijn auto werd in beslag genomen. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter. 

De jongeman en zijn passagier waren niet gediend met de tussenkomst van de politie en lieten dit duidelijk merken. De politie stelde daarom ook een pv op voor weerspannigheid.

Meest gelezen