Amerikaanse nieuwe voorzitster Atletencommissie IOC

De Amerikaanse voormalige ijshockeyster Angela Ruggiero is verkozen tot voorzitster van de Atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), zo maakte het IOC maandag bekend.

De 36-jarige Ruggiero veroverde op de Winterspelen van 1998 in het Japanse Nagano olympisch goud met de Verenigde Staten. Nadien volgden twee keer zilver (Salt Lake City 2002 en Vancouver 2010) en één keer brons (Turijn 2006). Bij de Atletencommissie volgt ze na afloop van de Spelen in Rio de Janeiro de Duitse Claudia Bokel op. Momenteel is Ruggiero vicevoorzitster van de commissie, die functie is vanaf 22 augustus voor de Fransman Tony Estanguet.

In de Atletencommissie komen er in totaal vier mandaten vrij en daarvoor worden er tijdens de Spelen verkiezingen gehouden. Tafeltennislegende Jean-Michel Saive is een van de 23 kandidaten. Hun lot ligt in de handen van de 10.500 stemgerechtigde sporters die vanaf komend weekend deelnemen aan de Olympische Spelen.

Saive stond zelf tussen 1988 en 2012 zeven keer op rij aan de start van de Spelen. Vier jaar geleden, in Londen, deed Saive al eens tevergeefs een gooi naar een zitje in de IOC-Atletencommissie. Eigenlijk wilde de 46-jarige Luikenaar zich niet opnieuw kandidaat stellen, maar op vraag van de voorzitter van de Internationale Tafeltennisbond ging hij toch overstag. Saive is al voorzitter van de Atletencommissies van het BOIC en de Europese Olympische Comités (EOC).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer