Jan Hollez van Deliverect Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Hollez van Deliverect Gent. © Wannes Nimmegeers

Het idee van één miljard: Jan (39) en Zhong (37), de sterke mannen achter 'Deliverect' hebben in vier jaar tijd de wereld veroverd

GENTJan Hollez (39) en Zhong Xu (37) waren geen nieuwkomers in de zakenwereld toen ze drie jaar geleden Deliverect opstartten, een bedrijf dat kassasystemen voor afhaalmaaltijden bij restaurants vereenvoudigt. Maar vandaag is het door en door Gentse bedrijf een ‘unicorn’: een start-up die meer dan 1 miljard waard is met bekende klanten zoals KFC, Le Pain Quotidien en Bavet. Maar wie zijn de mensen achter het idee van één miljard? Wij praten met Jan Hollez.

  1. Ticket voor afgelast luxebootfeest gekocht? Curator roept gedupeerden op om zich te melden

    Ticket voor afgelast luxeboot­feest gekocht? Curator roept gedupeer­den op om zich te melden

    Wie een ticket voor de afgeblazen party op een luxeboot of voor een swingersfeest in Gent heeft aangeschaft, surft best naar een specifieke website van de federale overheidsdienst Justitie. Dat meldt de curator, die is aangesteld na het faillissement van vennootschap BAR’O’LUX. “Omdat het om online aankopen gaat, hebben we geen adressen van de gedupeerden", zegt curator Laurence Montagne. Maar hoeveel tickets zijn verkocht: daar is – ook na contact met organisator Didier V. – voorlopig onduidelijkheid over.
    Gent
  2. “Mag ik u even bezwepen, meneer?”: senioren in Gents rusthuis worden wild van handboeien, zweepjes en vibrators
    PREMIUM

    “Mag ik u even bezwepen, meneer?”: senioren in Gents rusthuis worden wild van handboeien, zweepjes en vibrators

    “Jawadde, waar moet ik dat steken?” Het 25-koppige publiek in woonzorgcentrum Zonnebloem in Gent keek gisteravond érg benieuwd naar de schatkist met seksspeeltjes en erotische snuisterijen die de Upper-at-home-consulente had uitgestald. Omdat ook voor senioren seksueel welzijn hoog op de agenda staat, vond donderdag de eerste Upperdare-avond plaats in het rusthuis. Leerrijk, maar er werd ook gelachen. “Daar werd vroeger niet over gepraat, hoor”, klonk het al snel tijdens de spannende, maar leuke uiteenzetting. Onze reporter was erbij aanwezig en keek ervan op hoe geïnteresseerd de ouderen waren.
    Gent