De Britse premier Boris Johnson is van plan "volledig samen te werken" met de politie, nadat Scotland Yard dinsdag aankondigde een onderzoek te openen naar de lockdownfeestjes in Downing Street.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson is van plan "volledig samen te werken" met de politie, nadat Scotland Yard dinsdag aankondigde een onderzoek te openen naar de lockdownfeestjes in Downing Street. © REUTERS

Politie start onderzoek naar feestjes in Downing Street, Johnson belooft “volledige samenwerking”

Scotland Yard opent een onderzoek naar de feestjes die hebben plaatsgevonden in Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier. Dat bevestigt politiecommissaris Cressida Dick. Premier Boris Johnson staat al weken onder vuur vanwege onthullingen over feestjes in zijn ambtswoning tijdens de coronalockdowns. Het aantal feesten loopt ook op. Maandag nog meldde de Britse zender ITV dat Johnson een verjaardagsfeestje had met 30 genodigden tijdens de eerste lockdown.

4 reacties

  • jan boden

    2 jaar geleden
    Johnson belooft volledige samenwerking, in de politiek betekent dat hij alles zal blijven ontkennen en verder blijven liegen.
  • Wim Nuel

    2 jaar geleden
    Ze zouden beter de incompetente leidinggevende welk zo onderzoek opstart opstaande voet ontslaan
  • patrick de bock

    2 jaar geleden
    Jommeken mag gerust al aftreden. De lijst wordt te lang
  • marc rooms

    2 jaar geleden
    En die gaat zich daar nogal veel van aantrekken. Net als bij ons zijn de regels voor het volk en de politiekers voelen zich daar ver boven zitten.