© Photo News

Biddende man met bijl gearresteerd in Venetië

De Italiaanse politie heeft zondag een man gearresteerd die islamitische gebeden aan het prevelen was in het treinstation van Venetië. De man bleek ook in bezit te zijn van een 30 centimeter lange bijl en een scherpe steen. Dat meldt de politie in een mededeling.

De verdachte werd gearresteerd vanwege zijn verdachte gedrag. Zo was hij gebeden aan het prevelen, beweerde hij een Turkse geheime agent te zijn en sprak hij in vijf verschillende talen. De bijl en de steen droeg de man met zich mee in een rugzak.

Bij een eerste ondervraging beweerde de man de Turkse en de Duitse nationaliteit te hebben en leverde hij een verlopen visum in dat toebehoort aan een andere man, zo meldt de politie. Hij werd daarop beschuldigd van identiteitsdiefstal.

De man werd vergezeld door vijf anderen, die eveneens opgepakt werden. Zij werden na een eerste verhoor evenwel opnieuw vrijgelaten.

De Italiaanse autoriteiten waren op hun hoede aangezien er afgelopen zondag verschillende gevoelige evenementen plaatsvonden in Venetië. Zo werden Italiaanse moslims uitgenodigd om deel te nemen aan het zondaggebed in de katholieke kerken, en werd er een theatervoorstelling opgevoerd in open lucht, in de buurt van de voormalige Joodse getto’s.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER