Radio 2

Schepen van sport in Sint-Laureins springt in als turnleraar

Schepen van sport Carlos Bonamie in Sint-Laureins geeft noodgedwongen turnles op de Regenboogschool omdat de turnleraar thuis zit door corona. Net als op vele andere scholen wordt het daar moeilijk om de lessen te laten doorgaan omdat vele leerlingen en leerkrachten door corona in afzondering zitten of besmet zijn.

Sportleraar van opleiding is hij niet, maar Carlos Bonamie is wel sportief. "Ik ben geen turnleraar, maar wel ervaringsdeskundige", lacht hij. Toen op de gemeenteraad het nieuws kwam dat de plaatselijke lagere school met de handen in het haar zat om het allemaal nog draaiende te houden, gaf de schepen zich spontaan op om te helpen. 

De jeugdwerking en de sport zijn hem niet vreemd: "Ik ben voetbaltrainer, jeugdtrainer bij de survivalrun, het is een beetje thuiskomen. Ik gaf al les in de buitensporten, maar niet in een klaslokaal. Het bevalt mij zeer goed, het is zeer leuk."

Ze luisteren zeer goed naar meester Carlos
schepen Carlos Bonamie

Beetje aanpassen

Turnles geven aan kleutertjes is wel wat aanpassen, vindt schepen Bonamie. "In de voetbal is het vanaf 6 jaar, in de survival vanaf 7 jaar. Maar nu zijn er ook 3 en 4-jarigen bij, dat is wel aanpassen. Maar we doen dan gewoon de grondoefeningen. En ze luisteren zeer goed naar meester Carlos", lacht hij.

Morgen is er overleg over het quarantainebeleid in de scholen. Ook de schepen vindt het nodig dat er nagedacht wordt over de huidige regels. "Het quarantainebeleid is nu zeer moeilijk. Ik denk dat ze kinderen zonder ziekteverschijnselen toch naar school moeten laten gaan. Want de druk op de ouders is zeer hoog. De kinderen zijn vaak niet ziek als ze moeten thuis blijven en intussen kunnen de ouders niet gaan werken en dus ook geen geld verdienen, de druk is zeer hoog." 

Meest gelezen