©  via REUTERS

“Denemarken lost alle coronamaatregelen tegen eind januari”

De Deense premier zal woensdag aankondigen dat alle coronamaatregelen voor het einde van de maand wegvallen. Dat schrijft de Deense krant Jyllands-Posten vandaag op basis van verschillende bronnen.

ED

De beslissing van premier Mette Frederiksen zou gebaseerd zijn op het advies van een expertenpanel. De experten in kwestie adviseren eveneens om Covid-19 niet langer te classificeren als een ziekte die een kritieke dreiging vormt voor de volksgezondheid. Volgens Jyllands-Posten zal de premier woensdagavond de beslissing meedelen, haar kabinet wil nog niet reageren op de geruchten.

Twee weken geleden voerde Denemarken al versoepelingen door na een lockdown van een maand. Momenteel gelden er gelijkaardige maatregelen als in ons land: restricties op openingsuren in de horeca en mondmaskerplicht in binnenruimtes. Maandag werden iets meer dan 40.000 coronagevallen vastgesteld in Denemarken. Het aantal hospitalisaties is eerder hoog, maar volgens de gezondheidsautoreiten gaat het in 30 à 40 procent van de gevallen over mensen die niet omwille van Covid-19 opgenomen werden, maar positief testten in het ziekenhuis.

LEES OOK. Volgens Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is einde pandemie in Europa “aannemelijk” dankzij omikron

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER